HissjöNet / Bredbandsföreningen - HissjöNet / Nyheter

Årsstämma för HissjöNet

 Årsstämman kommer att hållas den 12:e maj kl. 19.00 i Bygdegården.

Välkomna! / Styrelsen

Senaste kommentarer(0/0) Kommentera

Årsstämma HissjöNet

Årsstämman för HissjöNet blir 6 maj kl. 19.00 i Bygdegården.
Välkomna! / Styrelsen

Senaste kommentarer(0/0) Kommentera

Byte av gamla convertrar

Dom ser ut så här

Om du har en gammal converter, precis som på bilden, vill vi veta det. Vi ska försöka få teknikerna att byta ut till nyare för att få ett stabilare nät. Maila till webmaster@hissjo.net och ta med namn, adress och telefonnummer.

Senaste kommentarer(2/5) Kommentera
2017-10-02 20:21
Av: åke burstedt 070-55 381 49
Anmäl !
Jag/vi har varit utan uppkoppling till internet 4-5 veckor.Jag har varit ikontakt med alltele och umenet flera gånger,senast den 27/9 och de lovade åter igen att tekniker skulle höra av sig men icke, de skyller på varandra om vem som skall fixa uppkoppl
2017-09-15 13:04
Av: Ovesson
Anmäl !
Felet var hos oss den här gången

Nyheter från bredbandsföreningen

Den 28:e augusti kommer startar arbetet med att bygga ut nätet. Det blir sex nya anslutningar i år. UmeNet har åtgärdat felet som ställt till det i övre delen av byn. Det var konstigt nog en felaktig mediakonvereter som spökade.  

Senaste kommentarer(0/0) Kommentera

Det blir en följetång med avbrott

Hej, idag måndag den 14:e fick vi tillbaks nätet på morgonen. Vi tvåtiden försvann det igen. Anledningen var inte den vi trodde i fredags utan samma som ungefär för ett år. Det är en användare med dålig eller felkopplad utrustning och denne är tillfälligt avstängd nu. Vi kommer att besöka och informera.

Vad är det då som händer? Internet fungerar så att våra datorer eller routrar från inkopplingsuppgifter från AllTele. Det är tre uppgifter IP-nummer, gateway och DNS. Om du har en router hemma för att koppla in flera datorer så delar din router ut samma typ av uppgifter till dina egna datorer men sjhälvklart med andra uppgifter, så din utrustning får IP-nummer, gateway och dns från din router. Om man t.ex. kopplar fel så att man någon av ingångarna på routerns insida till Internet kommer din router att dela ut uppgifter till alla andra på ditt nät, vilket i detta fall är halva Hissjö. Dessa kommer då att tro vägen till Internet går via din router, vilket är helt fel. Det finns också andra orsaker än denna typ av felkoppling men effekten blir liknande. Vi kommer i princip till en grannes källare i stället för till Internet.

Min gissning just nu är att vi har två användare i övre noden med dålig eller felkopplad utrustning. Med förhoppning att vi kan lösa felet inom kort. 

Vänliga Hälsningar från Per

Senaste kommentarer(1/1) Kommentera
2017-08-14 14:41
Av: Per Kvarnbrink
Anmäl !
Såg kommentaren från i helgen. Det finns ingen support att få under helgen. Teknikern som jobbar på UmeNet verkar jobba 8 - 16 och endast vardagar.

Det finns 61st fler i arkivet. Hitta dom här!

Fake paneraithe second omega replica sale hand does not go, this is the replica watches sale problem with most people will encounter rolex replica uk wearing a watch, and wearing a watch for a long time hublot replica uk people generally know how to panerai replica sale solve this problem, but just started wearing a watch panerai replica sale people will not know how this is back things, panerai replica cartier replica sale the second hand does not go, if it is a mechanical words may not pull its weight, fake tag heuer often on pull its weight just fine.