HissjöNet / Hissjöboken / Nyheter

Nya dokument att läsa!

Nu finns nya dokument om stamfastigheterna i Hissjö samt andra texter som ligger i byakistan så att alla kan läsa. Det är gruppen som jobbat med Hissjöboken som sammanställt detta. Gruppen har hållit på länge, faktiskt mer än 10 år. Några av deltagarna har tyvärr gått bort så vi som är kvar får läsa och glädjas åt det som finns dokumenterat, 

Senaste kommentarer(0/0) Kommentera

Författarbesök

Curt Nordin har skrivit en bok om ett mord i Hissjö. Curt kommer till Hissjö missionshus lördag den 8/12 kl. 14.00 och visar bilder och berättar om boken.

Senaste kommentarer(1/1) Kommentera
2012-12-06 17:38
Av: Curt Nordin
Skall bli trevligt att träffa er hissjöbor. Hoppas på bra väglag i morron när vi åker bil från Västerås till Umeå.

Hissjöboken startar upp på nytt

Under våren kommer gruppen att arbeta vidare med Hissjöboken. Ledaren för gruppen heter Lena Tegström. Arbetet går vidare med fastigheterna och de personer som bott här i byn. Arbetet startar med Hissjö 1, en fastighet som idag är uppdelad i många mindre fastigheter. Vi samlas på skolan måndag 25/1 kl 18.00. Den som vill komma är välkommen. Om du har material hemma, gamla bilder brev etc. så är det bra om du tar med det. Gruppen kommer att träffas varannan måndag undervåren. Välkommen!

Senaste kommentarer(0/0) Kommentera

Det var annorlunda i skolan förr...

Foto Per Kvarnbrink.

Det är intressant att se skolans utveckling i byn. Då Ivan började skolan, 1929, var det hemma hos Hildur Andersson. Då var det 16 barn i klass 1-3. De som hade längst att gå kom från Rönnbäck, där det då fanns tre gårdar, och Kulla. Det var en rejäl promenad för en sjuåring! I Hildurs hus bor idag Jens, Ann-Charlotte och deras barn.
Den äldre klassen, 4-6, hade ett klassrum i nuvarande bygdegården. Där bodde även lärarinnan Emmy Viklund. Enlig Ivan var hon ytterst närsynt, men det ska man förstås inte skriva på en byawebb. Faktiskt så närsynt att hon inte såg om det satt någon i den bakre bänkraden! De ni! Det var tider det!

Senaste kommentarer(0/0) Kommentera

Nyhetstips!

Läs VF:s artikel om söndagens evenemang med Byaboken!

Senaste kommentarer(0/0) Kommentera

Det finns 7st fler i arkivet. Hitta dom här!

Fake paneraithe second omega replica sale hand does not go, this is the replica watches sale problem with most people will encounter rolex replica uk wearing a watch, and wearing a watch for a long time hublot replica uk people generally know how to panerai replica sale solve this problem, but just started wearing a watch panerai replica sale people will not know how this is back things, panerai replica cartier replica sale the second hand does not go, if it is a mechanical words may not pull its weight, fake tag heuer often on pull its weight just fine.