HissjöNet / Bredbandsföreningen - HissjöNet / Sida för en nyhet

Information om nya anslutningen

Medlemmar och kunder har fått ett informationsblad i brevlådan . I informationen står det hur ni ställer om er utrustning så att det fungerar i nya nätet. Det kommer även information om nya tjänster, t.ex. ip-telefoni. AllTele som är vår tjänsteleverantör kan leverera detta. Här finns informationen så att ni kan att ladda ner den.

Nya nätet startade under tisdagen den 20 december. Detta kommer att hända när ni blir omkopplade:

  1. Det slutar att fungera och det beror på att er internetinställning är felaktig.
  2. Ställ om er utrustning. Det är er routern om ni har en sådan. Den sitter ansluten till fiberkonvertern. Om ni inte har en router och i stället har en dator kopplad till fiberkonvertern så ska ni ställa om den. Ni ska ställa om till det som kallas dynamisk ip-adress. Eventuellt står det något lite annorlunda i er utrustning. (Personligen har jag en router och jag gör bara en nollställning av denna genom att trycka in en reset-knapp. Dynamisk ip är standardinställnigen. Observera att kryptoinställingar mm försvinner då) För mer information, tydliga guider, läs här.
  3. Nu ska nätet fungera och ni garanteras en hastighet om 100Mbit/s. Ni har dessutom fri surf - så det är bara att surfa! 

Detta att vi har två leverantörer är precis som med elabonnemang där fastighetsägare har olika leverantörer av nät och el.

  • Umeå Energi är vår nätleverantör. De underhåller och driftar själva nätet.
  • AllTele är vår internetleverantör och tillhandahåller trafiken.

Hälsningar från HissjöNet

Kommentarer (1 av 1)

2012-04-03 19:15
Av: johan
vem kontaktar man när man ska säga upp Internet nu för tiden?
sida

Kommentera

Namn:
* Inlägg: