HissjöNet / Bredbandsföreningen - HissjöNet / Sida för en nyhet

Det blir en följetång med avbrott

Hej, idag måndag den 14:e fick vi tillbaks nätet på morgonen. Vi tvåtiden försvann det igen. Anledningen var inte den vi trodde i fredags utan samma som ungefär för ett år. Det är en användare med dålig eller felkopplad utrustning och denne är tillfälligt avstängd nu. Vi kommer att besöka och informera.

Vad är det då som händer? Internet fungerar så att våra datorer eller routrar från inkopplingsuppgifter från AllTele. Det är tre uppgifter IP-nummer, gateway och DNS. Om du har en router hemma för att koppla in flera datorer så delar din router ut samma typ av uppgifter till dina egna datorer men sjhälvklart med andra uppgifter, så din utrustning får IP-nummer, gateway och dns från din router. Om man t.ex. kopplar fel så att man någon av ingångarna på routerns insida till Internet kommer din router att dela ut uppgifter till alla andra på ditt nät, vilket i detta fall är halva Hissjö. Dessa kommer då att tro vägen till Internet går via din router, vilket är helt fel. Det finns också andra orsaker än denna typ av felkoppling men effekten blir liknande. Vi kommer i princip till en grannes källare i stället för till Internet.

Min gissning just nu är att vi har två användare i övre noden med dålig eller felkopplad utrustning. Med förhoppning att vi kan lösa felet inom kort. 

Vänliga Hälsningar från Per

Kommentarer (1 av 1)

2017-08-14 14:41
Av: Per Kvarnbrink
Anmäl !
Såg kommentaren från i helgen. Det finns ingen support att få under helgen. Teknikern som jobbar på UmeNet verkar jobba 8 - 16 och endast vardagar.
sida

Kommentera

Namn:
* Inlägg: