HissjöNet / Bredbandsföreningen - HissjöNet / Sida för en nyhet

Information från vår kommande leverantör Bahnhof

HissjöNet har valt Bahnhof som tjänsteleverantör för er internettjänst från och med 2022-02-01.

Det kommer genomföras ett konverterbyte i alla hushåll där det idag sitter en fiberkonverter, bytet är obligatoriskt och måste genomföras för att det ska fungera efter övergången till Bahnhof.

Arbetet utförs av Install AB och driftsättning/konverterbyten genomförs 10/1 - 28/1 2022.
I flerfamiljshusen/lägenheterna som är anslutna till föreningen så är det endast ett arbete i en central punkt som kommer utföras så ingen tekniker behöver in i lägenheterna.

Övergången till Bahnhof kommer innebära att det uppstår viss tids avbrott vid driftsättningen, när Bahnhofs nät är aktivt så följer ni instruktionerna nedan på hur ni kommer igång med er tjänst. Tidsbokning sker i förhand, men det kommer inte vara specifika klockslag (då tidsåtgången kommer variera från hushåll till hushåll är det omöjligt att boka specifika klockslag). Utan ni får ett datum + förmiddag eller eftermiddag. Arbetet i varje hushåll beräknas ta 30-60 minuter och internet ligger nere under den här tiden.
För frågor gällande installationen eller avbokning kontakta Mikael Svensson på Install 070-1912092.
-Vi behöver tillträde till er bostad, ni behöver dock inte vara hemma utan det går även att lämna nyckel till granne, lämna kod till kodlås osv. (Ni kan även lämna er nyckel till ordf. Hans Ljunggren 0701-044967 så lämnar han över den till installatör)
-Är ni hemma så håller vi/ni lämpligt ”corona säkerhetsavstånd”. Vi är friska och vaccinerade och räknar med att ni avbokar om någon i hushållet uppvisar symptom på Covid.
-Se till att området runt er fiberkonverter är tillgängligt/städat (flytta eventuella möbler osv.) så arbetet kan utföras samt att eventuella husdjur hålls under uppsikt/avskilt från arbetsområdet så teknikern kan utföra bytet. Observera att Install AB bara är ute på uppdrag att byta era konvertrar, eventuella omdragningar av fastighetens egna nät (Datanät, eller TV-nät) är inget de har avsatt tid för eller något föreningen köpt in.

Kom igång
1. Anslut din router direkt till uttaget (LAN1) på konvertern (eller i internetuttaget om lägenhet).
2. Anslut med din dator, mobil eller surfplatta till routern (du kan ansluta trådlöst via wifi, eller direkt med en kabel)
3. Öppna en webbläsare så kommer du till vår aktiveringssida* där du väljer din hemadress
4. Vänta 15 minuter och starta sedan om din router

Klart – nu har du Sveriges bästa bredband! * Om vår aktiveringssida inte dyker upp automatiskt i din webbläsare, skriv in följande adress: dhcp.bahnhof.se

Felsökning/Felanmälan (Fr.o.m 2022-02-01)
Telefon: 010-510 40 20 – Kod 8245 – Detta är en prioriterad support vid driftsättningen Då ni inte finns registrerade på ert personnummer så är det viktigt att uppge att ni ringer som boende i en förening (HissjöNet kundnr: B65722) Ordinarie support: Telefon: 010-510 00 00 – Knappval 1 (Privat) sedan knappval 3 (Teknisk support). Öppettider: Vardagar: 08:00-19:00 Helg: 10:00-14:00

Saknas din adress när du ska aktivera? Kontakta supporten (ring det prioriterade numret). Hastighetsproblem? För att mäta hastigheten korrekt måste du vara ansluten med en dator direkt mot konvertern (via kabel av standarden Cat6 eller bättre). Mätning av hastighet över wifi (router) är inte tillförlitlig.

Besök Bahnhof.se för mer information om hastighet och guider för att mäta och kontrollera er anslutning.

Kommentarer (0)


sida

Kommentera

Namn:
* Inlägg: