Information från HissjöNet styrelse

Upplever du hastighetproblem?

HissjöNet levererar, tillsammans med vår tjänsteleverantör Bahnhof, fiberuppkoppling till er fastighet. Vi är ansvariga för leveransen fram till er fiberkonverter. Tjänsten ska normalt hålla kring 100Mbps och detta är med en dator kopplad, med nätverkskabel, direkt till fiberkonvertern.
Om du upplever problem, trots kopplat som ovan, skall uppkopplingen felanmälas till Bahnhof support på telefonnumret längst ner på denna sida.

Att tänka på…

En trådlös uppkoppling, via t.ex. en trådlös router, påverkas av avstånd, väggar, andra trådlösa apparater, ålder på router och vilken hårdvara du använder. En liten surfplatta har normalt sämre trådlös uppkoppling än en laptop och är din laptop av äldre modell är den generellt långsammare än en ny och modern. Teknologin för trådlös kommunikation förnyas nästan varje år.

Bästa hastighet till din trådlösa uppkoppling får du om du placerar din router mitt i huset eller använder flera trådlösa accesspunkter. Detta kan du fråga säljaren om när du ska köpa ny utrustning.

Om du fortfarande har problem behöver du ta hjälp av någon kunnig bekant eller anlita något företag för att assistera dig med din trådlösa uppkoppling. Bahnhof och HissjöNet ansvarar bara för uppkopplingen fram till er fiberkonverter.

Upplever ni avbrott i er tjänst?

Om ni upplever att ert internet inte fungerar alls, kontrollera lamporna på fiberkonvertern.

PWR – Ska lysa. indikerar strömförsörjning
WAN – Ska lysa eller blinka. Indikerar länk till nätet samt trafik.
LAN – Ska lysa eller blinka. Indikerar länk till din dator eller router samt trafik.

  • Om PWR inte lyser, kontrollera strömförsörjningen. Felanmäl till Bahnhof om problem kvarstår.
  • Om WAN inte lyser trots att PWR lyser indikerar det att uppkopplingen mot fibernätet inte fungerar. Felanmäl direkt till Bahnhof.
  • Om LAN inte lyser indikerar detta problem mot interna nätet lokalt hos dig. Kontrollera kopplingarna mot din egen router. Verifiera även med en annan kabel till en annan utrustning t.ex. en dator.

Om alla lampor lyser som de ska behöver ni prova koppla er dator direkt till fiberkonvertern för att utesluta att felet inte är i er egen utrustning.

Bahnhof Support

Telefon: 010-510 00 00 – Knappval 1 (Privat) sedan knappval 3 (Teknisk support).
Öppettider: Vardagar: 08:00-19:00 Helg: 10:00-14:00

Information från HissjöNet styrelse
Rulla till toppen